Колко често трябва да въртя гумите си?

Гумите ви трябва да се въртят при всяка втора смяна на маслото или на всеки 10 000 км.. Пренебрегването на въртенето на гумите е основна причина за преждевременно износване на гумите.

Наистина ли е необходимо да сменям ремъка на интервали, препоръчани от производителя?

ДА. Неизправността в ремъка може да доведе до големи повреди на двигателя. Цената за ремонт на двигател със скъсан ремък е много по-висока от цената на самия ремък.

Какво означава, ако сервизната светлина на  двигател  светне?

Има много сензори и компютърни компоненти, които управляват работата на двигателя и вредните емисии. Когато едно от тях спре да работи, светва лампата на двигателя. Въпреки че може да изглежда, че автомобилът ви работи добре, важно е да разрешите проблема, за да предотвратите дългосрочни проблеми или неуспех на изпитванията за емисии.

Какво трябва да направя, ако камионът ми започне да прегрява?

Това е много сериозен проблем. Ако вашият камион прегрява прекалено дълго, можете да повредите двигателя си. Намерете безопасно място, за да изтеглите от пътя и да изключите двигателя възможно най-скоро. Не се опитвайте да проверявате нивото на течността в радиатора, тъй като може да ви изгори. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е камионът ви да бъде теглен в сервиз.

Кога трябва да сменя маслото си?

Трябва да смените маслото си на всеки 5000 км. или според препоръките в ръководството на собственика на вашия автомобил. Ако интервалите се удължат, уверете се, че използвате масло, което е в състояние да удължи промените в пробега.

Какво е синтетично моторно масло?

Синтетичните моторни масла са изработени от изкуствени материали. Те могат да бъдат добър избор за двигатели с висока мощност, турбо или с презареждане, превозни средства, които се използват за теглене (особено през горещо време) или превозни средства, които се експлоатират в изключително студен или горещ климат. Синтетичните моторни масла, макар и няколко пъти по-скъпи от моторните масла на минерална основа, могат да подобрят икономията на гориво и да осигурят по-дълги интервали между промените. Те също така осигуряват моментално смазване при стартиране.

Кога трябва да заменя горивния филтър на моето превозно средство?

За да осигурите надеждна и безпроблемна работа, сменете горивния филтър на вашия автомобил приблизително на всеки 50 000 км. или според препоръките в ръководството на собственика на вашия автомобил.

Трябва да заменя изгорен предпазител. Какво трябва да направя?

Винаги заменете изгорелите предпазители с такива от същия ампераж (отпечатани на предпазителя) и обърнете внимание, че ако предпазителят продължава да духа, трябва да проверите веригата професионално от някой от нашите техници за дефекти.